Pilgaard Publishing

Retfærdighedens Dyb og andre kriminoveller


Retfærdighedens Dyb og andre kriminoveller (2022) af Palle Rosenkrantz Palle Rosenkrantz skrev en lang række kriminoveller til datidens blade og aviser, hvoraf kun en del blev samlet og udgivet i bogform. Dette er en samling på otte af disse noveller:

En Privatdetektiv. Tiderne er sløje for privatdetektive von Schindel, så i mangel på arbejde, beslutter han og vennen, der ligeledes er ramt af de magre tider, at skabe jobbene selv. Har også været udgivet under titlen v. Schindel & Co.
Retfærdighedens Dyb. En læge kommer til et tragisk selvmord, hvor en ulykkelig elsker har taget sit eget liv og en chokeret elskerinde står tilbage med skylden og skammen. Sådan ser det i hvert fald ud.
Jernbanerøveren. Grosserer Anselm Meyer fra Danmark har været på forretningsrejse i Florentz, da han i toget møder en noget anmasende person, som han mistænker for at være den berygtede jernbanerøver. Han forsøger at slippe væk fra manden, og så tager begivenhederne fart. Har også været udgivet under titlen Jernbanerøveren fra Pistorja.
Jens Bendtsens Julerejse. Havde en fortid som tidligere straffet, men levede nu som lovlydig borger. Derfor vakte det en del undren, at han pludselig figurerede på en liste over eftersøgte og blev arresteret. Hvad var der sket?
I Nattetågen. Et kaotisk overfald i nattens tåge, på en mand der er på vej gennem et skummelt kvarter.
„Hun klarede sig -!”. Frøken Inger Hansen er en frisk pige, der ikke er bange af sig. Heller ikke når det kommer til indbrudstyve.
Løven og Musen. Konstabel Nr. 756 Bryce fra Londons politi opdager at nogen har planer om at slå ham ihjel, mens han er på natpatrulje. Hvad skal han gøre?
Da Skovgaarden brændte. En brand på Skovgaarden bringer den psykisk ustabile frue i huset under mistanke for ildspåsættelse, og en emsig herredsfoged får sagen til at køre af sporet, så en trist hændelse bliver til en tragedie.Forfatter: Palle Rosenkrantz
Udgivelsesår: 2022 (1. udgave)
Originalsprog: Dansk
ISBN: 978-87-94278-10-2 (pdf)
978-87-94278-11-9 (ePub)
Sideantal: 110
Pris: kr. 25,00


Download læseprøve her: