Pilgaard Publishing

Cerberus og andre fortællinger
Cerberus og andre fortællinger (2023) af Carl Muusmann Carl Muusmann var en produktiv forfatter, der skrev en lang række historier, af meget forskellig karakter, genre og længde. Kun en begrænset del af disse blev samlet og udgivet i bøger, mens resten endte som mangelfulde bibliografiske noter og grynede mikrofilm/scanninger som har gjort det svært at få overblik over Muusmanns fulde forfatterskab og adgang til at læse det hele.

Dette er den første samling af historier af Carl Muusmann, der er gravet frem af fortidens dynger af glemt litteratur fra forfatteren.

Cerberus. Skomager Gruth må lukke butikken og får nu arbejde hos en kunstprofessor. Dette viser sig at være en overraskende god oplevelse.
Andreaskorset. En Gehejmeråd ser tilbage på en episode i Rusland, hvor Andreaskorset, han bærer, reddede et liv.
De konservative Bæster. Valget gik ikke som mølleren Ole Christensen ønskede, og han bebrejder købmand Thomsen og vil derfor ikke handle hos ham. Men det er han ikke ene om at bestemme.
Livets Kilde. I Donau-floden, tæt ved Budapest, ligger der en ø. Ejeren, den ungen grev Joseph er i pengenød og lever en trist tilværelse i det faldefærdige jagtslot på øen. En dag får han besøg af pater Urban, som efter en tur rundt på øen bliver opmærksom på en ildelugtende kilde, som angiveligt skulle have helbredende egenskaber, og derfor skulle kunne hjælpe den unge greve med at komme på fode igen. Grev Joseph går i gang med udnytte den helbredende kilde, men vil det gå godt?
Djævleøen. Alfred Høegh er blevet gift med den smukke, men arrogante, Rigmor. For at slibe et par kanter af, tager Alfred hende med på en seljtur, som bliver lidt af en overraskelse.
Hvapsen. Sneen er faldet, og drengene bygger et enormt bjerg af sne, men bjerget har en tragisk hemmelighed.
Evighedsuret. En unge fyrste får på sin kroningsdag et ur, der på en måde gør ham i stand til at rejse i tiden. Nysgerrig efter at prøve uret, tager han tilbage til en af landets mørkeste perioder, for at forstå hvad der skete. Men er dette en god idé? Kan man ændre fortiden? Og hvis man kan, er det så også tilrådeligt?


Forfatter: Carl Muusmann
Udgivelsesår: 2023 (1. udgave: 2023)
Originalsprog: Dansk
ISBN: 978-87-94278-77-5 (pdf)
978-87-94278-78-2 (ePub)
Sideantal: 91
Pris: kr. 0,00


Download eBogen her (gratis):