Pilgaard Publishing

Eventyr
Eventyr (1916) af Augusta Grønn Samling af eventyr for børn.

Prinsesse Mikmak. En ond og herskesyg prinsesse skal gøres god igen.
Akebolle. Akebolle er en rask, men eftertænksom ung mand. Da den skønne prinsesse beslutter sig for at hun vil have fjeldheksens guldrok, guldvæv og guldænder, kundgør kongen, at den der kan skaffe de tre ting fra heksen, vil få prinsessen og det halve kongerige. Da der er gået et stykke tid, og mange har fejlet, tænker Akebolle: „Måske jeg også skulle forsøge!”
Sedelken. Sedelken er en smuk, ung pige, hvis far har giftet sig med en ond heks med skumle planer for Sedelken og hendes lillebror. Kan hun redde sig selv og broderen, og stoppe den onde stedmoder?
Hvidebjørnen. En købmand lover sin yngste datter til en hvid bjørn, som prisen for en gave til hende. Men hvad er det for en magisk, hvid bjørn som datteren kommer til?
Rumleskaft. En ung, fattig pige bliver sat på en umulig opgave for dronningen, da en lygtemand tilbyder hende hjælp. Men der en pris for hjælpen, og den er høj.
Guldviva. En mor får mistanke om at hendes skønne, lille datter, Guldviva, er blevet byttet ud med et underjordisk væsen. Hun søger derfor hjælp hos en klog mand, som kan hjælpe hende.
Esben Askelads Rejse til Glasbjerget. Esben Askelad drager ud på en lang rejse til Glasbjerget, for at redde en ung prinsesse fra at blive gift med en ond trold.Forfatter: Augusta Grønn
Udgivelsesår: 2023 (1. udgave: 1916)
Originalsprog: Dansk
ISBN: 978-87-94278-73-7 (pdf)
978-87-94278-74-4 (ePub)
Sideantal: 79
Pris: kr. 0,00


Download eBogen her (gratis):