Pilgaard Publishing

Eigil Holst-Sagerne
Eigil Holst-Sagerne (2021) af Palle Rosenkrantz Efter romanen Hvad Skovsøen gemte fra 1903, skrev Palle Rosenkrantz i perioden 1905-1909 en række noveller, hvor vi følger den unge Eigil Holst, og dennes familie, i en række nye sager. Syv noveller blev det til, her samlet i kronologisk udgivelsesrækkefølge:

En god Nyhed. En hestepranger er fundet myrdet på et hotel, og der er noget mystisk ved mordet. Så, ud over at fange en morder, skal Holst også opklare hvordan hesteprangeren er blevet myrdet.
Mekanikken. Da Holst en dag er hos urmageren, fortæller denne om en opfindelse han har lavet, og som han har fået en bestilling på. Da opfindelsen kan anvendes til en helvedesmaskine, bliver Holst interesseret i hvem det er, der kunne have brug for en sådan opfindelse. Især da køberen er meget lidt villig til at fortælle hvem han er, eller hvad han skal bruge apparatet til, vækkes mistanken om attentater og andre forbryderiske aktiviteter.
Skjulte Kræfter. En sen aften, mens Holst arbejder på en sag, dukker Betjent 917 Halvorsen pludselig op i døren, for derefter at forsvinde igen, samtidig med at der kommer en besked fra Halvorsen om at han ikke kan nå til mødet. Mysteriet bliver endnu større ved at Halvorsen et øjeblik tidligere var set sammen med en dame, og Holst får en underlig fornemmelse af, at Halvorsen er i alvorlig fare. En eftersøgning starter for at finde Halvorsen, inden det er for sent.
En romantisk Historie. En kasserer i sparekassen er rømmet med 50.000 kr., og Holst bliver sat på sagen. Kunne der være en kvinde involveret i den lidt spegede sag.
Ganske fornuftig gjort! En smuk grevinde fra Rusland dukker op hos politiet for at få beskyttelse. Hendes svoger vil angiveligt myrde hende. Men er det sandt? Eller er hun forstyrret i hovedet?
Et Brev fra den anden Verden. Under en oprydning i et gammelt skrivebord, købt på et loppemarked, finder Holst et brev, der skulle have været sendt. Brevet kaster nyt lys på en sag om et selvmord, som måske alligevel ikke var et selvmord.
Den røde Automobil. Holst ankommer til en forulykket bil, hvor der er to døde. Den overlevende fortæller hvad der er sket, men der er flere ting der ikke stemmer ved mandens forklaring.Forfatter: Palle Rosenkrantz
Udgivelsesår: 2021 (1. udgave)
Originalsprog: Dansk
ISBN: 978-87-93997-90-5 (pdf)
978-87-93997-91-2 (ePub)
Sideantal: 203
Pris: kr. 25,00


Download læseprøve her: