Pilgaard Publishing

Efter Skoletiden (1894)
Efter Skoletiden (1894) af Mathilde Groos Mathilde Groos skrev en række noveller og novellesamlinger for børn og unge under pseudonymet G. Denne samling indeholder novellerne
Når Skibet kommer.... Ane Marie kommer fra en fattig familie, hvor faderen hele tiden taler om at der først bliver råd til gaver, når hans skib kommer hjem. En aften får Ane Marie øje på noget ude på vandet, som godt kunne være dette skib.
To Venner. Den lille dreng Georg Montrose Graham ankommer med sin familie fortet Camp Verde, hvor han bliver venner med soldaterne på stedet. Men, et fort er et farligt sted, og fjenderne lurer der ude.
Bomberne. Anton blev sendt i skole for at lære noget, men da han vender tilbage efter faderens død, opdager han, at man ikke kan lide drenge der har lært noget, og er "fine på den". Men måske er det alligevel godt med lidt skolegang, hvis det kan hjælpe det lokale støberi, så det ikke taber penge på et indkøb.
Den lille Søster. Efter forældrenes død, skal Gustav tage sig af sin svagelige lillesøster Alma, hvad han gør med stor glæde og omsorg. Men svagelig som hun er, kan Alma også gøre noget for Gustav og familierne omkring hvor de bor.
Min Violin og jeg. Marie er fra en rig familie, men en dag mister de alle deres penge og er henvist til et liv i fattigdom. Men midt i den nye fattigdom, har Marie stadig sin violin, hendes bedste legetøj.
Basses Genfærd. Den forældreløse Povl lever et kummerligt liv i Danmark, med sin eneste ven, hunden Basse. En dag da det bliver for meget, beslutter han sig for at tage til Amerika. Men dette er ikke helt ufarligt, for hunde må ikke komme med skibet, så hvordan klarer man lige den?
I Mosen. Den lille Rosa er forsvundet. Er hun faldet i mosen, og hvis hun er, kan de så finde hende inden det er for sent?Forfatter: Mathilde Groos
Udgivelsesår: 2021 (1. udgave: 1894)
Originalsprog: Dansk
ISBN: 978-87-93997-94-3 (pdf)
978-87-93997-95-0 (ePub)
Sideantal: 73
Pris: kr. 25,00


Download læseprøve her: