Pilgaard Publishing

Folkeeventyr
Folkeeventyr (2023) af Augusta Grønn Eventyrsamling for børn. I perioden 1915-1916 skrev Augusta Grønn 12 genfortællinger af eventyr, som blev trykt i Berlingske politiske og Avertissements-Tidende. Den første, Guldviva, blev efterfølgende, udgivet i bogen Æventyr i 1916, let redigeret, mens de resterende ikke er blevet samlet eller udgivet i bogform før nu. Dette er den anden samling af historier af Augusta Grønn, der er gravet frem af fortidens dynger af glemt litteratur fra danske forfattere.

Guldviva. Engelsk eventyr. En mor får mistanke om at hendes skønne, lille datter, Guldviva, er blevet byttet ud med et underjordisk væsen. Hun søger derfor hjælp hos en klog mand, som kan hjælpe hende.
De to Frøer. Efter det japanske. To frøer fra Osaka og Kioto får den idé at rejse ud i verden.
To i en Sæk. Russisk eventyr. En bondemand lader en trane slippe fri og får en magisk sæk som belønning.
Den fortryllede Kniv. Serbisk folkeeventyr. En fortryllet kniv hjælper en rask, ung mand i forsøget på at få kongens datter.
Lykkefuglen. Lappisk eventyr. En mand skåner en fugl, og får et råd, der skal bringe ham lykke i fremtiden.
Guldbrand i Lien. Norsk eventyr. Guldbrand har en ko mere end de behøver, så han tager på marked for at sælge den, eller bytte den til noget andet.
Kejser Trojans Gedeøren. Serbisk eventyr. Kejseren har gedeører, men det er en hemmelighed, og vé den barber der nævner det, når de har barberet kejseren.
Pigen med Træhjelmen. Japansk eventyr. En ung pige skjuler sin skønhed for omverdnen, mens hun prøver at tjene til dagen og vejen. Men det er svært, der er mange nysgerrige mennesker.
Den nysgerrige unge Mand. Estisk eventyr. I sin søgen efter nattens hemmeligheder vil en ung mand drikke en magisk drik. Men det er ikke ufarligt at få fat i den, og effekten er muligvis heller ikke helt den ønskede.
Schipejtaro. Japansk eventyr. Fjeldets ånd kræver hvert år et menneskeoffer, og en ung, eventyrlysten ung mand prøver at stoppe ånden. Men hvem er ånden, og hvem er Schipejtare, og hvorfor må han ikke vide noget?
Mogarzi og hans Søn. Volhynisk eventyr. En ung mand drager ud i verden, hvor han møder en kæmpe, der har fået frarøvet sin sjæl.
Hvorledes Fisken svømmede i Luften og en Hare i Vandet. Engelsk eventyr. En mand finder en krukke med guld og sølv, men hvordan forhindrer man så, at omverdnen opdager man er blevet rig, hvis man har en kone, der ikke kan holde på en hemmelighed?Forfatter: Augusta Grønn
Udgivelsesår: 2023 (1. udgave: 2023)
Originalsprog: Dansk
ISBN: 978-87-94278-79-9 (pdf)
978-87-94278-80-5 (ePub)
Sideantal: 48
Pris: kr. 0,00


Download eBogen her (gratis):